Een inloopdouche maken – zo kies je de juiste producten

Lekker lang onder de douche staan om te ontspannen, of even snel douchen om wakker te worden. Wat jouw doucheritueel ook is, zonder een fijne inloopdouche kun je niet. Aangezien ‘de perfecte douche’ voor iedereen anders is, leggen we in dit artikel uit wat de mogelijkheden zijn voor een inloopdouche. Dus ga je een inloopdouche maken? Lees dan dit artikel zodat je straks kunt genieten onder jouw eigen droomdouche!

Afmeting inloopdouche

Als eerste is het belangrijk om de afmeting van je nieuwe inloopdouche te bepalen. Hoe groot hij kan zijn hangt af van de grootte van jouw badkamer. Wil je een inloopdouche in een kleine badkamer? Dan is het goed om te weten dat de minimale afmeting voor een comfortabele doucheruimte zo’n 80 tot 90 cm breed en lang is. Houd ook rekening met een ruimte van ongeveer 90x90cm naast de doucheruimte om je comfortabel te kunnen afdrogen en aankleden. Meer weten over de benodigde ruimte in de badkamer? Lees dan dit artikel!

Inloopdouche maken

Douchebak of tegelvloer

Zodra je weet hoe groot je de inloopdouche kunt maken is het tijd om hem samen te stellen. Voor een inloopdouche kun je kiezen voor een vlakke douchebak of een tegelvloer. Het voordeel van een tegelvloer in de douche is dat dit er mooi uitziet en je geen opstapje hebt als je de douche in stapt. Kies je hier een tegeldouchegoot bij dan valt deze weg in de vloer en heb je een prachtige strakke douche. Het voordeel van een douchebak is dat deze eenvoudig te plaatsen is en je geen voegen op de vloer hebt om te poetsen. Douchebakken zijn verkrijgbaar in platte uitvoeringen waardoor je ook bij deze douchebakken geen hoge opstap hebt.

Inloopdouche met of zonder deur

Naast de keuze voor de vloer heb je ook verschillende keuzes voor de wanden. Ga je een open inloopdouche maken met enkel een wand en geen deur? Of heb je liever een afgesloten doucheruimte? Het voordeel van een afgesloten inloopdouche is dat het water binnen de douche blijft en je minder last hebt van spetters in de douche. Ook blijft de warmte beter hangen met een douchedeur.

Voordeel van een doucheruimte zonder deur is dat het gebruik van de deur geen extra ruimte inneemt. Zo is dit ideaal voor een kleine badkamer. Wil je wel een deur in een kleine badkamer? Dan is het handig om te kiezen voor een pendeldeur, schuifdeur of vouwdeur. Deze nemen minder ruimte in dan een standaard draaideur.

Meer weten over het samenstellen van een inloopdouche? Bekijk dan deze video

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het samenstellen van jouw ideale inloopdouche?  Maak dan hier je afspraak! Dan gaan we samen aan de slag met jouw ideeën om de perfecte inloopdouche te maken.

Maak een afspraak

Glazen wanden of een muurtje?

Voor de wanden van je inloopdouche kun je kiezen voor glas of kunststof, in allerlei verschillende afwerkingen. Daarnaast kun je kiezen voor een inloopdouche met een gemetseld muurtje. Voor een kleine badkamer is het verstandig om voor een transparante wand te gaan. In een kleine ruimte wil je namelijk het zicht zo open mogelijk houden. Is je badkamer wat groter, dan is een betegelde muur ook een hele leuke optie. Het voordeel hiervan is dat het muurtje multifunctioneel te gebruiken is. Naast dat het een douchewand is, kan het ook de wand zijn waar je bijvoorbeeld de wastafel aan hangt. Je kunt het muurtje verder ook gebruiken om de wc uit het zicht houden en om er een inbouwnis en inbouwkranen in te verwerken.

Opbouw of inbouwdouchekraan

Vervolgens kun je nog kiezen uit het type douchekraan dat je wilt. Ga je voor een mooie strakke inbouwkraan, of voor een opbouwkraan? Een inbouwkraan wordt in de muur verwerkt waardoor je een voorzetwandje nodig hebt of moet frezen in de muur. Doordat alleen de uitloop en de knoppen op de muur zitten maakt dit het schoonmaken van de inloopdouche een stuk makkelijker. Ook kun je bij een inbouwkraan de bediening van de douche aan de rand van de inloopdouche plaatsen waardoor je de kraan open kunt draaien zonder meteen nat te worden. Voordeel van een opbouwkraan is dat deze op de muur wordt gemonteerd, waardoor hij eenvoudig te installeren is.

Tegels voor je inloopdouche

De doucheruimte is een ‘natte cel’ waardoor tegels onmisbaar zijn. Gelukkig is de inloopdouche een leuke plek om met een accenttegel te werken. Hierdoor krijg je een mooie blikvanger in de badkamer. Bij de keuze voor een tegel is het handig om rekening te houden met jouw schoonmaak-skills. Ben je een lakse poetser? Dan kies je het beste voor een grote tegel, omdat je hierdoor weinig voegen hebt die kalk en viezigheid kunnen verzamelen. Maar als je de inloopdouche regelmatig schoonmaakt – of zelfs netjes afdroogt na elke douchebeurt – dan zijn kleine mozaïektegels onder de douche geen probleem voor jou en kun je kiezen wat je wilt.

Inloopdouche maken

Praktische extra’s om een inloopdouche te maken

Naast de basisonderdelen van de inloopdouche zijn er ook nog handige extra’s toe te voegen. Zo is een inbouwnis ideaal om je douchespulletjes in neer te kunnen zetten. Ook kun je denken aan een betegeld zitje waar je even op kunt zitten tijdens het douchen. Ideaal voor de toekomst, maar ook om bijvoorbeeld je benen te scheren.

Luxe extra’s voor de douche

Naast de praktische extra’s kun je ook nog luxe elementen toevoegen aan jouw inloopdouche. Denk bijvoorbeeld aan een Sunshower om je lichaam lekker mee te kunnen verwarmen onder de douche. Of ga voor een grote regendouche zodat je onder een heerlijke brede straal kunt staan. Of als je vaak met je partner tegelijkertijd moet douchen kan een dubbele douchekop ideaal zijn.

Wil je een inloopdouche maken en kom je er niet uit? Kom dan langs in een van onze showrooms en laat je adviseren door onze verkoopadviseurs.

Inloopdouche maken