Douchebakken

Op zoek naar een nieuwe douchebak? Bij Sawiday ben je aan het juiste adres! Ons assortiment bestaat uit bijna 3000 douchebakken, waarbij je kunt kiezen uit verschillende vormen en afmetingen. Populaire afmetingen zijn 100x100 en 90x90 centimeter, maar we hebben voor elke benodigde afmeting een geschikte douchebak. Daarbij heb je keuze uit kwartronde, vijfhoekige, rechthoekige en vierkante bakken én kun je bij ons terecht voor al het toebehoren.

Uitstekend
9.2 / 10
op basis van
9579 reviews

Douchebakken

Soms worden douchecabines compleet met douchebak geleverd, maar lang niet altijd. In dat geval dien je de bak er los bij te kopen. Het grote voordeel van een losse variant in plaats van een complete set is dat je helemaal zelf bepaalt hoe alle onderdelen van je douchecabine eruitzien. Daarnaast is een losse douchebak aanschaffen noodzakelijk als je geen complete cabine wilt, maar alleen een wand. Je creëert dan het strakke effect van een inloopdouche, zonder dat je een douchegoot in de vloer hoeft te maken. Ben je op zoek naar een douchebak? Lees hieronder dan advies en tips over de aanschaf daarvan!

Douchebak badkamer

Douchebak merken

Bij Sawiday vind je een groot assortiment douchebakken in vele verschillende vormen en maten. Daarnaast vind je bij Sawiday exemplaren van veel verschillende merken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor merken zoals:

  • Duravit
  • Huppe
  • Kaldewei
  • Saniclass
  • Villeroy en Boch
  • Wisa

Naast ons ruime assortiment douchebakken vind je bij ons ook drains en douchegoten. Het voordeel van een bak is dat deze over het algemeen sneller water afvoert dan een goot. Hierdoor heb je minder kans dat er water in je badkamer terechtkomt.

Douchebak kopen

Wil je een nieuwe douchebak kopen of de huidige vervangen? Bij het kopen van een douchebak speelt het uiterlijk een rol, maar zijn er daarnaast ook enkele praktische zaken waarmee je rekening moet houden. Zo zijn naast de kleur en vorm, de afmeting, hoogte en het materiaal een belangrijke factor bij de aankoop van een geschikt exemplaar. We geven je graag wat tips zodat jij de juiste douchebak kunt kopen waar je probleemloos vele jaren plezier van zult hebben.

  • Kleur douchebak

Een douchebak is uiteraard vooral functioneel in de badkamer, maar het uiterlijk is tegenwoordig lang niet meer zo 'standaard' als vroeger. Waar wit altijd de standaard kleur was, is een zwarte douchebak tegenwoordig ook populair. En ons assortiment bestaat niet alleen uit witte en zwarte douchebakken, maar ook uit diverse ander kleuren. Zo heb je bijvoorbeeld ook genoeg keus in prachtige grijze, crème en bruine douchebakken. Aangezien een douchebak meestal behoorlijk opvalt in je badkamer, is de kleur een essentieel onderdeel voor de sfeer in je badkamer.

  • Vorm douchebak

Een belangrijke keuze is de vorm van de douchebak. Daarin heb je de keuze tussen kwartronde, vierkante, vijfhoek en rechthoekige bakken. De indeling van de badkamer bepaalt grotendeels wat de meest geschikte vorm is. Een kwartronde of een vijfhoekige douchebak is het meest praktisch in een kleine badkamer, zonder dat je hierbij comfort verliest. Een rechthoekige douchebak is het meest geschikt voor een langwerpige badkamer. De vorm hangt uiteraard nauw samen met de afmetingen van de douchebak. 

Let er ook op dat er ter ondersteuning een onderstel onder de douchebak moet worden geplaatst. De meeste onderstellen zijn in hoogte verstelbaar en kun je er los bij kopen.

Douchebak kwartrond

  • Afmetingen douchebak

Meet je badkamer op voordat je een douchebak (in combinatie met douchecabine of inloopdouche) kiest. Teken vervolgens de badkamer in, of gebruik onze 3d badkamer planner om te bepalen hoe groot de douchebak moet zijn. Populaire afmetingen per vorm zijn:

Vorm Afmeting
Kwartrond 90x90cm
Vierkant 80x80cm - 90x90cm - 100x100cm
Vijfhoek 90x90cm en 100x100cm
Rechthoek 100x80cm - 120x90cm - 140x90cm
  • Hoge of lage douchebak

Naast de afmetingen is ook de hoogte een belangrijke factor bij de keuze voor een douchebak. Bij een hoge variant is het eenvoudiger om leidingwerk en de afvoer onder de bak te verwerken. Het nadeel is een hogere instap, en vaak oogt een hogere douchebak minder mooi dan een lage. Bij de keuze voor een lage variant zul je ruimte in de vloer vrij moeten maken om de leidingen en de afvoer te verwerken.

  • Materiaal douchebak

Douchebakken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo heb je de keus tussen acryl, quaryl, natuursteen, plaatstaal en solid surface douchebakken. Het meest voorkomende materiaal is acryl, omdat een acryl douchebak eenvoudig schoon te maken is, redelijk warm aanvoelt en behoorlijk stroef is. Door deze laatste eigenschap is een speciale antislip behandeling meestal niet nodig wanneer de douchebak van acryl is, maar wanneer je slecht te been bent is dat wellicht alsnog een goede optie. Alle materialen hebben diverse voor- en nadelen, en het materiaal is dan ook deels een visuele keuze.

Douchebak in combinatie met inloopdouche

Een douchebak wordt vaak gebruikt in een douchecabine, maar kan ook gebruikt worden in een inloopdouche. Je kiest dan voor een lage douchebak / douchevloer met zijwand. Het voordeel van het gebruik van een inloopdouche bak is de betere afvoer van water. Daarnaast is de vloer daardoor minder glad, dan dat je op de badkamertegels zou staan. De sterke afloop in de vloer, die gebruikelijk is bij een inloopdouche, is dan niet noodzakelijk. Ook is een douchebak bij de inloopdouche een stuk onderhoudsvriendelijker, want deze is gemakkelijker schoon te houden dan een tegelvloer. Ook is de installatie van een douchebak eenvoudiger, want je hoeft geen afloop in de vloer te maken, zoals bij een inloopdouche.

Douchebak op maat

In ons assortiment vind je een groot assortiment douchebakken in vele afmetingen. Daarom is een douchebak op maat laten maken over het algemeen niet nodig. Immers, vrijwel afmetingen zijn beschikbaar. De meeste douchecabines hebben een verstelbereik, waardoor er ook lang niet altijd een exacte maat van de douchebak vereist is. Wil je meer inspiratie voor het kiezen van een exemplaar? Neem dan eens een kijkje op Pinterest.

Contact

Wil je meer informatie over onze douchebakken? Neem dan contact op met één van onze medewerkers voor advies. Bezoek onze showrooms om advies op maat te ontvangen van onze verkopers in de vestiging. In de showrooms vind je ook een uitgebreide keus in douchebakken.

Veelgestelde vragen over douchebakken

Welke douchebak moet ik kiezen?

Dit hangt af van verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk om te weten hoe groot de douchebak moet zijn. Wanneer de maat bekend is kun je ook nog kiezen uit diverse vormen. Wil je graag een vierkante douchebak? Of past kwartrond beter in de badkamer? Hiermee dient allemaal rekening te worden gehouden bij het maken van de juiste keuze.

Hoe installeer ik een douchebak?

Er zijn verschillende factoren waar rekening mee moet worden gehouden bij het plaatsen van een douchebak. Zo moet er voldoende ruimte zijn voor de sifon. Dit is de afvoer en wordt dus onder de bak geplaatst. Daarnaast zorgen douchebakpoten voor stevigheid en ondersteuning van de douchebak. Bij veel exemplaren worden douchepoten meegeleverd. Moet de doucheruimte ook nog betegeld worden? Doe dit dan ná het plaatsen van de douchebak. Zo sluit alles mooi op elkaar aan.

Kunnen beschadigingen makkelijk gemaakt worden?

De meeste douchebakken zijn gemaakt van kunststoffen zoals acryl. Alhoewel dit een erg duurzaam materiaal is, blijft het wel gevoelig voor krassen en kleine beschadigingen. Deze zijn echter makkelijk te repareren met een acryl reparatieset.

Welk materiaal is het beste voor een douchebak?

Douchebakken zijn er in diverse materialen. Het grotendeel van alle douchebakken zijn gemaakt van acryl. De reden hiervoor is dat acryl makkelijk is schoon te maken, niet koud aanvoelt én een beetje ruw is. Hierdoor heb je geen extra anti-slip maatregelen nodig. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd een smaak-kwestie wat jij het mooiste materiaal vindt.

Zijn alle douchebakken anti-slip?

Nee, niet alle douchebakken zijn voorzien van anti-slip. Acryl is het meest 'ruwe' materiaal en wordt hierdoor ook het vaakste gekozen. Maar om er zeker van te zijn dat de ondergrond niet te glad is, kun je altijd extra maatregelen nemen. Denk aan een anti-slip matje.